top of page

                   סקארה

                  Saqqara

Untitled-1.png

א-ש 08:00-16:00   

saqqara djoser

תכנון הביקור-

ניתן לבקר במתחם באופן עצמאי או בליווי של מדריך. שלל מדריכים ומלווים יציעו לכם את שירותיהם במתחם עצמו, במידה ואינכם מעוניינים בשירותם תתאזרו בסבלנות ותגייסו את מלוא האסרטיביות שלכם. האתר רחב ידיים, ניתן להתהלך בו ברגל מנקודה לנקודה וגם ברכב בחלק מהאתר. ניתן לשלב את הביקור בסקארה עם ביקור בדהשור.

 

דרכי הגעה-

מתחם סקארה נמצא קרוב לקהיר וניתן להגיע למתחם במונית

ממרכז העיר, נסיעה של כשעה אין תחבורה ציבורית למתחם.

saqqara סקארה
saqqara סקארה

מתחם סקארה

עבור רבים, כאשר מדובר בביקור בפירמידות חושבים ראשית על הפירמידות הגדולות במתחם גיזה. המצרים הקדמונים השאירו אחריהם מעל ל 100 פירמידות, חלקן אינן נראות בשטח ובחלקן לא ניתן לבקר, ובכל זאת סקארה הוא אחד האתרים המעניינים בהם כן מומלץ לבקר. נקרופוליס (עיר המתים) סקארה נמצאת כ-20 ק"מ דרומית למתחם הפירמידות בגיזה, ונחשבת לאחד האתרים הארכיאולוגים הגדולים במצרים שהיה בשימוש במהלך שלושת-אלפים שנים, מהעת העתיקה ועד ראשית הנצרות. חפירות ארכיאולוגיות החלו כבר בסוף המאה ה-19 וממשיכות עד היום וכל הזמן מפתיעות בחשיפת ממצאים חדשים. בסקארה הובאו למנוחת עולמים שליטי ואצילי הממלכה הקדומה (2800-2200 לפנה"ס) שעיר בירתם הראשונה, ממפיס(מוף), קרובה לסקארה.

גולת הכותרת של סקארה, היא פירמידת המדרגות של דג'וסר (Djoser), פרעה ששלט במצרים במהלך השושלת השלישית (2686-2648 לפנה"ס). זו היא הפירמידה הראשונה שאותה בנו המצרים, ומכאן מתחיל "עידן בוני הפירמידות" של מצרים. פירמידת המדרגות היא התפתחות של אופן הקבורה שהיה נהוג לפני כן במצרים במסטבה (mastaba), מבנה קבר מלבני. כאן, אמחותפ (Imhotep) שהיה איש אשכולות בתקופת מלוכתו של דג'וסר, בנה מבנה קבורה שבו הונחו שש מסטבות אחת על השניה ויצרו את פירמידת המדרגות שמתנשאת לגובה של 60 מ'. הפירמידה היא חלק ממכלול שלם של מתחם הקבורה של הפרעה שכולל בתוכו גם מקדש וגם קברים נוספים של בני משפחתו. הפירמידה עצמה עוברת תהליכי שימור ושיפוץ ולא ניתן לבקר בתוכה.

 

במתחם סקארה, למעט פירמידת המדרגות ישנם מספר אתרים נוספים שכדאי לבקר בהם.

מוזיאון אמחותפ- מוזיאון קטן וחדיש שאוסף בתוכו ממצאים רבים שנחשפו בכל האתר. מומלץ להתחיל בו את הביקור של מתחם סקארה.

פירמידה של יונס (Unas)- יונס, הוא הפרעה האחרון של השושלת החמישית ששלטה במצרים. הפירמידה עצמה השתמרה באופן חלקי בלבד, אבל כל מכלול הקבורה שניתן לבקר בו מרשים מאוד. פיר המוביל לתא הקבורה וחללים נוספים מכוסים בהירוגליפים. זו הפעם הראשונה שמצרים מכסים את מתחמי הקבורה שלהם בטקסטים דתיים המספרים על חיי הנצח לאחר המוות.

קברו של מררוקה (Mereruka)- מררוקה הינו אציל בעל דרגה גבוה מאוד. הוא היה האיש החזק ביותר במצרים לאחר פרעה עצמו, במהלך השושלת השישית של שליטי מצרים. קברו, הוא הקבר המפואר והגדול ביותר בין כל הקברים שאינם מלכותיים. קירות הקבר מכוסים בטקסטים רבים ובציורים. ציורי הקיר מתארים סצנות רבות של מלאכות יום יומיות שונות, כמו דייג, צורפות, בניית סירות ועוד.

סרפאום (Serapeum)- מתחם הקבורה של שוורי אפיס (Apis) הקדושים. מצרים קדמונים האמינו שהאל אפיס (שור) הוא בנה של האלה חתחור ולאחר מותו הוא זוכה בחיי הנצח. במהלך הממלכה החדשה חשיבותו של אפיס עולה מאוד והם זוכים למתחם קבורה. סרפאום הוא מכלול קבורה תת קרקעי חצוב ובו תאי קבורה רבים שדמותו של אפיס מעטרת אותם, בחלקם עדיין נמצאים ארונות הקבורה שהכילו את המומיות של השוורים.  

בנוסף בסקארה ישנם מכלולי קבורה רבים שניתן לבקר בהם- קבר של תי (Ti), של אידות (Idut), של פתחותפ (Ptahhotep), של קגמני (Kagemni) ועוד.

 

דמי כניסה-

900 egp- הכל כלול Imhotep Museum, Nobles Tombs, New Kingdom Tombs, Tomb of Mereruka, and Tomb of Mehu)

450 egp- כניסה סקארה

270 egp- ביקור בסרפאום

220 egp-הפירמידה של ג'וסר.

240 egp- הקבר הדרומי בקומפלקס של ג'וסר.

230 egp- קברים מיוחדים Noble Tombs + New Kingdom Tombs 

150 egp- הקבר של מרוקה

תוכן: אלינה גצל

צילומים: אלינה גצל ,Mika Perla

Mika Perla
Mika Perla
Mika Perla
Mika Perla
Mika Perla
Mika Perla
Mika Perla
Mika Perla
Mika Perla
Mika Perla
bottom of page