top of page

       מתחם הפירמידות בגיזה
         The Great Pyramids of Giza

א-ש 08:00-16:00

קיץ 07:00-17:00

giza גיזה

תכנון הביקור:

ניתן לבקר במתחם באופן עצמאי או בליווי של מדריך. שלל מדריכים ומלווים יציעו לכם את שירותיהם במתחם עצמו, במידה ואינכם מעוניינים בשירותם תתאזרו בסבלנות ותגייסו את מלוא האסרטיביות שלכם. מתחם הפירמידות רחב ידיים, ניתן להתהלך בו ברגל מנקודה לנקודה, לנסוע ברכב ולעצור לצד נקודות בעלות עניין עבורכם או לרכב על גמלים, כרכרות סוסים וחמורים. *שימו לב! במהרה תגלו את מצבם הקשה של בעלי החיים העובדים במתחם הפירמידות, תשתדלו להימנע משימוש בהם במהלך הביקור. 

דרכי הגעה-

מתחם גיזה נמצא כחצי שעה נסיעה ממרכז קהיר- ניתן להגיע למתחם במונית ,מטרו או אוטובוס .

יש אפשרות גם ללון באחד המלונות בגיזה

מחיר:

600 egp- כולל כניסה למתחם כולו וכניסה לתוך הפירמידה הגדולה של ח'ופו

360 egp- כניסה למתחם הפירמידות והספינקס מבחוץ.

250 egp- מופע אור-קולי למרגלותיו של הספינקס, החל מהשעה 19:00. https://www.soundandlight.show/ כדאי להתעדכן בשעות המדויקות ולשים לב שהכניסה למופע האור-קולי היא מצדו המזרחי של המתחם בצמוד לספינקס.

מתחם הפירמידות בגיזה

אחד המקומות המיוחדים והמסקרנים של העולם הקדום שבנייתו התרחשה לפני 4500 שנים, אחד משבעת פלאי העולם העתיק. במתחם של גיזה ישנן שלוש פירמידות מונומנטאליות. הגבוהה שביניהן היא פירמידת ח'ופו (Khufu) שמתנשאת לגובה של 246 מטרים. פירמידה עצומה שקשה לתאר את גודלה למי שטרם הזדמן לראותה, לשם ההשוואה גובהו של מגדל אייפל שבפריז 324 מטרים, יותר מהפירמידה רק ב- 80 מטרים! השניה בגודלה, היא פירמידה של ח'פרה (Khafre) שגובה 215.5 מטרים והשלישית של מנקרה (Menkaure) וגובה 65 מטרים. גם הספינקס המפורסם- פסל הענק של בן כלאיים בדמות אריה עם ראש אדם, גם הוא חלק ממתחם גיזה ונבנה על ידי פרעה ח'פרה כחלק מהמתחם המקודש שכלל בו מקדש, את פסל הספינקס, שדרת תהלוכה ואת מתחם הקבורה המקודש - הפירמידה. 

ספינקס
גיזה 1.jpg

לרגלי פירמידה של ח'ופו נמצאות שלוש פירמידות קטנות, אלה הן מתחמי הקבורה של המלכות- אחותו, אמו ואשתו של המלך. לצד הפירמידה, נמצא מוזיאון קטן, ובו מוצגת ספינת הקבורה הגדולה של פרעה ח'ופו. ספינת קבורה הבנויה מעץ והשתמרה באופן מפליא. 

בנוסף, במתחם של גיזה ישנם קברים רבים של בני אצילים בני זמנם של ח'ופו, ח'פרה ומנקרה ובחלקו המערבי של המתחם נמצאים מגורים של בוני הפירמידות, אך מצב השתמרותם רע.

הפירמידות עוררו סקרנות ושאלות רבות בנוגע למטרתן ובנייתם כבר מהעת העתיקה, את ראשית המחקר המדעי שלהן ניתן לראות בסופו של המאה ה-18, עם כיבוש מצרים על ידי נפוליאון. כל המחקרים הרבים במאתיים השנים האחרונות מלמדים שמטרת בנייתם הם לקבורתם של שליטי מצרים הקדומה. בנייתם דרשה כוח פוליטי רב של השליטים, שלטון ריכוזי שיאפשר גיוס כוח עבודה עצום למטרה זו. ככל שהמחקר התקדם, דעה שהפירמידות נבנו על ידי עבדים התנפצה ומלמדת שבוני הפירמידות היו אנשים מקומיים חקלאיים, עובדי אדמות ובעלי מלאכות שונות שגויסו על יד השלטון המרכזי לעבודות הבניה במהלך תקופת הגאות של הנילוס שלא אפשרה עיבוד אדמות בזמן זה.

 תוכן: אלינה גצל  
 תמונות: Mika Perla, Aviv Baker

bottom of page