top of page

            המוזאון המצרי

        Egyptian Museum

Untitled-1.png

א  08:00-14:00  

ב,ג,ו,ש 08:00-17:00    

ה 09:00-17:00     17:30-21:00

המוזאון המצרי

 

תכנון הביקור-

את הביקור במוזיאון ניתן לעשות לבד ולהקדיש לכך לפחות שעתיים מי שרוצה להעמיק בהבנת המוצגים האינסופיים מומלץ להשתמש בשירותיו של מדריך. כבר בכניסה למוזיאון, שלל מדריכים יציעו לכם את שירותיהם. 

* הממצאים במוזיאון מרשימים ומעניינים מאוד. המוזיאון אוצר בתוכו את אוסף הממצאים העשיר ביותר בעולם של מצרים הקדומה. אבל, הביקור במוזיאון למתעניינים דורש תיווך של מדריך. תתקשו במהלך הביקור להבין את המוצגים, לשייך אותם לתקופה או לנושא מסוים כי לרוב לא תמצאו את הכיתוב שמסביר את מה שמוצג בפניכם.

דרכי הגעה-

מוזיאון מצרים נמצא בכיכר תחריר. ניתן להגיע בתחבורה ציבורית או במונית, וברגל לאלה שלנים באזור. תיזהרו בחציית הכבישים הסואנים.

מוזיאון מצרים

מוזיאון מצרים נפתח כבר באמצע המאה ה-19, הוא החליף את מקומו מספר פעמים עד שמצא את משכנו במבנה שבכיכר תחריר בתחילת המאה ה-20. המוזיאון אוצר בו עשרות אלפי מוצגים מרתקים. המוזיאון עמוס מאוד, לא ממוזג, מיושן, חלק גדול מהמוצגים לא מוצגים באופן ראוי להם, ברוב המקרים אין כתוביות המסבירות את המוצגים ולמרות זאת מעניין מאוד. חללי התצוגה מציגים את גדולתה של מצרים הקדומה.  במוזיאון מרוכזים מוצגים קדומים מאוד, עוד מהתקופות שקדמו לממלכה העצומה, ועד המוצגים מהתקופות המאוחרות ביותר של הממלכה. ניתן לראות כאן פסלי ענק של פרעונים ואלים, את הפפירוסים עם כתב החרטומים, את המומיות, ארונות הקבורה, תכשיטים, מטבעות ועוד. גם אם כבר הזדמן לכם לראות מוצגים ממצרים הקדומה במוזיאונים השונים בעולם, שום דבר לא משתווה לעושר והגיוון הרב שמציג מוזיאון מצרים בקהיר

מוזיאון קהיר 2.jpg

גולות הכותרת:

פלטת נערמר  (Naarmer palette) – לוח אבן שמתוארך ל 3200-3000 לפנה"ס, מתאר את המלך נערמר מכניע את אויביו. נערמר הוא המלך המיתולוגי שמיוחס לו איחוד מצרים וראשית הממלכה.

אוצרות תות-אנח-אמון-(Tut Ankh Amun) – מסכת הקבורה, שרביטים, תכשיטים, פסלים של פרעה ששלט באמצע האלף השני לפנה"ס. שלטונו של פרעה זה היה קצר מועד, פרסומו הרב, הוא הודות לחשיפת קברו העשיר בממצאים בעמק המלכים.

חדר המומיות המלכותיות- הזדמנות נדירה לראות את המומיות של פרעונים ששלטו במצרים הקדומה לפני אלפי שנים.  תשע מומיות מוצגות בחדר, ביניהם רעמסס ה-2, אמנחותפ ה-1, סתי ה- 1, חתשפסות המלכה ועוד.

ממשלת מצרים מבינה את מצבו הקשה של המוזיאון המיושן, ובונה את "המוזיאון המצרי הגדול" (Grand Egyptian Museum), מבנה מונומנטאלי בהשקעה כספית עצומה. המוזיאון החדש צפוי להיפתח לקהל בשנת 2020.

 

דמי כניסה-

300-240 egp- כניסה למוזיאון

180-225 egp- כניסה לחדר המומיות המלכותיות

תוכן: אלינה גצל

צילומים: אלינה גצל 

bottom of page